Harta site-ului
Ajutor
Noi măsuri aprobate de CSE a RM privind gestionarea crizei energetice
Noi măsuri aprobate de CSE a RM privind gestionarea crizei energetice

Un regulament privind acoperirea deficitului de biocombustibil solid, folosit în sezonul de încălzire de către instituțiile de menire socială, va fi elaborat de Ministerul Energiei. Ulterior, Agenția pentru Eficiență Energetică  va  întocmi lista beneficiarilor și cantitățile alocate,  ținând cont de puterea instalată a centralelor termice. Ajustările în acest sens au fost făcute de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale, care s-au reunit, într-o nouă ședință. 
Potrivit Dispoziției, a fost prelungit, până la 30 septembrie 2023, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”. Compania este obligată să raporteze cantitatea emisiilor de poluanți până la sfârșitul lunii curente.  
O altă prevedere a documentului se referă la sistarea activității Centrului provizoriu de gestionare a unor afluxuri de străini pe teritoriul Republicii Moldova, din localitatea Pârlița, raionul Fălești. Instituția, aflată în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne, își va întrerupe activitatea, începând cu 3 aprilie 2023.
De asemenea, membrii Comisiei au intervenit cu o precizare în Regulamentul cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie. Astfel, la determinarea gradului de vulnerabilitate energetică, din veniturile declarate pensia de întreținere plătită nu va fi exclusă. Toate gradele de vulnerabilitate energetică,  stabilite pentru perioada noiembrie 2022 – martie 2023, vor fi recalculate în funcție de această normă până la data de 30 aprilie.
Textul integral al Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 aprilie 2023 poate fi accesat pe:
https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitia_65_stampilata.pdf

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Noi măsuri aprobate de CSE a RM privind gestionarea crizei energetice - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta